Nastarenkaat ovat hyvä valinta liukkaalla kelillä

By moposoppi.fi


Posted On 29 Aug 17 - 01:08:27Monesti kuulee keskustelua ja jopa väittelyä siitä, ovatko nastarenkaat vai kitkarenkaat parempi valinta talvisäällä. Molemmissa on omat hyvät puolensa, mutta ajettaessa erityisen liukkaalla kelillä, ovat nastarenkaat monen mielestä ehdottomasti paras valinta. Toisaalta nastarenkaiden käyttö on joissakin maissa tai joissakin kaupungeissa kiellettyä ja tällöin onkin turvauduttava kitkarenkaisiin.

Mieti ensimmäiseksi millaisella alustalla ajat talvella eniten

Kun olet valitsemassa autoosi sopivia talvirenkaita, on erityisen tärkeää miettiä, millaisia teitä pääasiassa ajat. Jos ajamasi tiet ovat erityisen jäisiä, kannattaa suosia nastarenkaita, koska nastojen on todettu pitävän myös jäässä. Nastarenkaat ovat oivallinen valinta myös siinä tapauksessa, että ajat runsaasti jäisillä sivuteillä, joissa on polanteita.

Pohdi omia ajotaitojasi

Kun mietit valintaa kitka- ja nastarenkaiden välillä, on tärkeää miettiä omien ajotaitojesi tasoa. Jos olet kokenut kuljettaja, ei talvirengasvalinnallasi ole niin suurta merkitystä kuin siinä tapauksessa, että olet kokematon kuljettaja, joka vasta totuttelee talvisissa olosuhteissa ajamiseen.

Kitkarenkaissa on toki puolensa tässäkin suhteessa, koska niiden on jopa todettu korjaavat kuljettavan tekemiä pieniä ajovirheitä. Mutta tästäkin huolimatta nastarenkaiden hyvä pitokyky takaa sen, että aloittelevan kuljettajan kannattaa yleensä valita autoonsa talvikeleille nastarenkaat, koska jäällä ajaminen vaatii kuljettajalta ennakointitaitoja, jotka eivät tuoreella kuljettajalla ole vielä välttämättä kovin kehittyneet. Nastarengas pitää kitkarengasta paremmin siinäkin tapauksessa, että kuljettaja ei osaa kovin hyvin ennakoida jäisen tien liukkautta.

Mieti millaisissa tilanteissa tarvitset autoa

Jos sinun on päästävä liikkeelle, vaikka ulkona vallitsisi pääkallokeli, sinun kannattaa valita nastarenkaat. Tällainen tilanne voi olla esimerkiksi, jos teet työtä, joka vaatii pitkiä ajomatkoja kelissä kuin kelissä. Kun autossasi on alla laadukkaat nastarenkaat, on autosi jarrutusmatka jäisellä pinnalla ajettaessa lyhyempi kuin ajettaessa kitkarenkailla.


messages.blogsearch

messages.blogcategories