Tiesitkö, että ostaessasi talvirenkaat edullisesti, ostat suomalaisen keksinnön?

By moposoppi.fi


Posted On 29 Aug 17 - 01:08:27Tiesitkö, että kun ostat talvirenkaat edullisesti, tulet ostaneeksi suomalaisen keksinnön? Totta se on; juuri suomalaiset ovat keksineet sekä talvi- että nastarenkaat. Nykyisin autoilijoiden iloksi on mahdollista löytää talvirenkaat edullisesti netistä.

Suomalaiset ovat kunnostautuneet sekä talvirengas- että nastarengassuunnittelussa

Sekä talvi- että nastarenkaita pidetään suomalaisina keksintöinä, mistä me suomalaiset saamme olla syystäkin erityisen ylpeitä. Suomen Gummitehdas oy valmisti maailman ensimmäisenä yrityksenä talvirenkaita, joiden nimi oli Kelirengas. Kelirengas kehitettiin 1930-luvulla ja se oli tarkoitettu kuorma-auton talvirenkaaksi.

1930-luvulla suomalaiset keksivät myös alkaa käyttää nastoja renkaissa. Vaikka nastarenkaat keksittiinkin jo 1930-luvulla, alkoi nastarenkaiden käyttö yleistyä vasta 1960-luvun aikana. Kometa oli yksi ensimmäisistä nastoja valmistaneista suomalaisista toimijoista. Myös Tikkakoskella on toiminut nastatehdas jo pitkään - itse asiassa eräs ensimmäisistä suomalaisista nastojen valmistajista toimii alueella edelleenkin. Tehtaan nykyinen nimi on Tikka Spikes.

Nokia Hakkapeliitta kuuluu ensimmäisten valmistettujen nastarenkaiden joukkoon ja se on rengasmerkki, jonka lähes kaikki autoilevat suomalaiset tuntevat. Myös tunnettu kilpa-autoilija S.P.J. Keinänen on osallistunut nastarenkaiden kehittelyyn 1960-luvun aikana. Nykyautoilijoita hemmotellaan, koska nykyisin on mahdollista löytää talvirenkaat edullisesti netin kautta. Ostaessaan talvirenkaat edullisesti netin kautta suomalainen autoilija voikin tuntea pienoisen ylpeyden pistoksen muistaessaan suomalaisten antaman panoksen talvi- ja nastarenkaiden suunnittelu- ja kehittelytyössä.

Suomalaiset ajo-olosuhteet asettavat renkaille suuria haasteita

Yksi syy suomalaisten kunnostautumiseen talvi- ja nastarenkaiden suunnittelu- ja kehittelytyössä on varmastikin se, että suomalaiset ajo-olesuhteet asettavat renkaille melkoisia haasteita. Suomessa voi joutua ajamaan niin lumessa, loskassa, jäässä kuin sateessakin. Tiet saattavat olla jäisiä ja petollisen liukkaita, jolloin hyvät nastarenkaat ovat tarpeen kokeneenkin kuljettajan ohjaaman auton alla. Kun hankit hyvät talvirenkaat edullisesti netin kautta voitkin parantaa ajoturvallisuuttasi merkittävällä tavalla liukkailla teilla ajettaessa.


messages.blogsearch

messages.blogcategories