Millainen rengas pärjää vertailussa?

By moposoppi.fi


Posted On 29 Aug 17 - 01:08:27Pyrkiessäsi selvittämään, millainen on hyvä rengas, kannattaa lukea erilaisia rengasvertailuja. Esimerkiksi Nokian mallit ovat pärjänneet yleensä hyvin erilaisissa rengasvertailuissa, mutta yllätyksiäkin vertailuissa saattaa tulla. Tästä syystä onkin tärkeää lukea ajantasaista tietoa renkaista.

Suomen vaihtelevat vuodenajat asettavat renkaille haasteita

Voisi kuvitella, että kesärenkaat joutuisivat vähemmälle koetukselle kuin talvirenkaat, mutta Suomessa renkaat ovat kovalla koetuksella sekä erilaisten haasteiden edessä myös kesällä. Tämä johtuu siitä, että ajokelit vaihtelevat suuresti myös kesällä. Autoilija joutuukin kesällä pärjäämään kesärenkailla monenlaisissa keleissä. Tästä syystä kesärenkaille suoritettuja testituloksia kannattaakin tarkastella huolellisesti.

Myös talvisessa säässä renkaat joutuvat koetukselle. Sää saattaa vaihdella jäisestä lumiseen ja kuivaan ajokeliin, mikä asettaa haasteita sekä kuljettajan ajotaidolle että auton renkaille. Kun rengas on oikein valittu ja oikein asennettu, paranee ajoturvallisuus merkittävällä tavalla.

Toisinaan jopa tunnettujen rengasvalmistajien renkaat saattavat flopata testeissä

Toisinaan käy niin, että jopa tunnettujen ja laadukkaina pidettyjen rengasvalmistajien renkaat saattavat menestyä erityisen huonosti testeissä. Niiden ajettavuus sekä pito saattavat olla jopa heikkoja. Tästä syystä aina ei kannatakaan luottaa pelkkään renkaiden merkkiin, vaan kannattaa lukea juuri kyseisen rengasmallin saamat testitulokset netistä.

Vuonna 2016 kesärenkaiden ominaisuuksia alettiin testata erilaisissa lämpötiloissa. Testejä tehtiin jopa +5-asteisessa lämpötilassa, mikä on melko kylmä lämpötila kesärenkaiden testaamiseen. Tämä aiheutti tietysti aikaisempaa suurempia eroja testituloksissa. Joiltakin osin renkaiden testimenestys tuntui menevän melkein uusiksi aikaisempiin testaustapoihin verrattuna. Osa autoilijoista oli jopa yllättynyt siitä, että renkaille suoritettavien testin mittausjärjestelyt eivät ole aina yhdenmukaiset. Yhdenmukaisuuden nähtäisiin lisäävän testien luotettavuutta sekä vertailtavuutta. Myös testiolosuhteiden osalta nähtiin parantamisen varaa ja esitettiin kysymys siitä, vastaavatko testiolosuhteet käyttöolosuhteita riittävällä tasolla. Tällainen rengastestejä kohtaan esitetty kritiikki on hyödyllistä, koska sen avulla on mahdollista kehittää testiolosuhteita edelleen.


messages.blogsearch

messages.blogcategories